Direktor Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, Vladimir Grošić tri je sata svjedočio, te je opovrgnuo i sebe i svoj iskaz kojeg je dao u Uskoku, na suđenju Gzimu Redžepiju koji je inače bio blizak prijatelj sa pokojnim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, a koji je optužen da je pokušao da trguje uticajem kako bi od Grošića  dobio to da napiše vještačenje po kome bi sin Severine i Milana Popovića pripao ocu i morao da živi sa njim. U svome iskazu Grošić je na samome početku rekao ove stvari:

” Gzim Redžepi niti mentalno, niti riječju ni iznudom nije uticao na mene kako će se nalaz napraviti” – rekao je sudski vještak forenzične psihijatrije Grošić. On je u aprilu 2021. godine u Uskoku dao ijavu u kojoj je rekao ako mu je u avgustu 202o godine tadađnji direktor Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan , i njegov šef Igor Filipčić rekao kako je dobio poziv od Milana Bandića, kao i od Gzima Redžepija te su pitali da li postoji mogućnost da razgovaraju o spomenutom predmetu, a nakon svega, na sudu he Grošić rekao kako se toga ne sjeća: ” Grad Zagreb je vlasnik bolnice i kada nas pozovu idemo na razgovor. Nabrojali smo sve što bi moglo biti tema razgovora, a moj tadašnji šef Igor Filipčić spomenuo je i taj predmet. Prije mi je rekao “kožu bi ti oderao što si se involvirao u taj predmet”– kazao je Grošić.

Kako se saznalo, Grošić je kao poznati sudski vještak  forenzične psihijatrije pristao s kolegicom Ivanom Dijanić s KBC Zagreb napraviti treći vještački nalaz o tome kome će dijete pripasti i tko će dobiti skrb. Kaže da se sa Redžepijem bio našao u drugoj polovici avgusta 2020. godine, te su načelno razgovarali da li bi Grošić mogao da počne da radi u Redžepijevoj klinici Apneja: ” Bio sam usplahiren oko tog predmeta, očekivao sam razgovor oko toga, no ne znam što sam konkretno očekivao. Kad je Redžepi rekao “ajmo sad ono konkretno” bilo mi nelagodno. Za mene je to značilo da će se govoriti o predmetu no nastavili smo razgovarati o struci itd. Hvalio se o tome koga sve poznaje pa je spomenuo i Milana Popovića. Govorio je kako je Popović donirao za Grad Zagreb, da je poznat po humanosti. Spominjao je i Severinu no ne u pozitivnom kontekstu. Razgovarali smo i o djeci. Spominjao je svoju pa sam i ja spomenuo svoju”– rekao je Grošić.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo