Američka policija mogla bi da riješi jedan od najstarijih hladnih slučajeva –a to je sudbine Kajla Klinkskelsa, koji je nestao 27. januara 1976. godine. On je tada imao 22 godine i bio je student, a sa svojim autom, Fordmom Pintom se vraćao iz američke savezne države Džordžija vraćao na fakultet u Alabami. No, na fakultet nikada nije stigao. Policija je na sve načine tražila mladića 45 godina, kao i njegov automobil. Ispumbavali su jezera, tražili ga na raznim mjestim i u drugim državama, te su postojale i mnoge teorije nejgovog nestanka. Zvali su ih razni svjedoci, a zbog jedne lažne informacije, koja je policiju odvela na pogrešan trag, jedan čovjek je završio i u zatvoru

Roditelji nestalog mladića su se godinama nadali da će da pronađu svoga sina, ali taj dan nikada nisu dočekali, jer je otac umro 2007. godine, a majka je preminula ove godine. Ipak, policija je 7. decembra dobila poziv na koji su dugo čekali. Svjedok je rekao kako u maloj rijeci kod grada Kaseta u Džordžiji nalazi vozilo, koje je bilo zarđalo, ali je policija odmah shvatila da se radi o Fordu koji je vozio Kajl u trenutku nestanka. U vozili su nađeni njegovi dokumenti i kartice koje nekim čudom nisu bile uništene. Pronađene su i ljudske kosti za koje je policija sigurna da pripadaju Kajlu, ali to će daljnje analize da potvrde.

Detlji nestanka i dalje se istražuju, pretpostavlja se da je u pitanju nesretni slučaj, ali policija ne isključuje mogućnost da se radi i o ubistvu: ” Uvijek smo se nadali da ćemo naći Kajla prije nego što mu majka umre. Nažalost, to se nije dogodilo. No, budući da smo izgleda našli i njega i auto, malo mi je lakše” – istakao je šerif Džejms Vudruf za medije.

Preporučeno