Jedna turistkinja iz Srbije koja je ljetovala u Grčkoj ostala je šokirana scenom kojoj je prisustvovala na plaži. Ona je sve to podijelila i na društvenim mrežama, u grupi “Live from Greece” jer nikako nije mogla da povjeruje da se takvo nešto dešava pred njenim očima, ali i pred drugim posjetiocima koji su bili na plaži: ” Danas sam prisustvovala nevjerojatnoj sceni. Na plaži djed, baba, mlada mama i djevojčica od 4-5 godina. Pričaju srpski. Plivam, a u jednom trenutku djevojčica kaže da joj se kaki. Djed, preduzimljivo kopa rupu lopaticom u sitnom šljunku tik uz more koje zapljuskuju talasi. I kaže: “Evo, kaki ovdje, u rupu”?!? Djevojčica proba, ali ne može od talasa koji joj smetaju.”

Kako je ova žena u svojoj priči opisala, nakon toga na scenu stupa mama od djevojčice, koja sjedi 10-ak metara dalje. Ona je iskopala rezervnu rupu, te onda zove djevojčicu, djevojčica odlazi do nje, sjeda u rupu i nakon nekoliko inuta ustaje sa blaženim osmijehom na licu, jer je završila posao. Mama, kako kaže ova žena, mrtva hladna samo zakopava rupu i dokazni materijal i nakon toga, kao da se ništa nije desilo pali cigaru, stavlja sunčane naočale, i pogled joj se nakon toga gubi u daljinu, a žena sve završava sa:” Sačuvaj Bože i zakloni. Sramota me što sam iz Srbije. Toliko”

Odmah su krenuli razni komentari ispod ove objave:” Da li je moguće? Strašno!”- ” Mi Srbi bruka!”- ”Užas. Znam taj osjećaj da te je sramota što pripadaš istom narodu!”- ”Zbog takvih se trudim da ljetujem gdje se srpski jezik ne čuje. Nekad me stvarno sramota da kažem da sam iz Srbije!”- ”Što je nisi natjerala da pokupi to u kesu?” – ”Ta je još i dobra. U Nei Poriju prije nekoliko dana, tata je stavio dijete da kaki u more. Baš sam bila bjesna… koja nekultura” – bili su samo neki od komentara

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo