U mjestu Busije koje se nalazi u blizini Batajnice živi čovjek Nenad koji je imao želju da krsti svoje blizance na njihov prvi rođendan. To bi trebalo da bude radost za porodicu ali neprijatno iznenađenje ga je dočekalo u crvki. Nije imao dovoljno novca da krsti djecu u svojoj parohiji pa je od nje odustao.

 

“Supruga i ja dobili blizance, pa smo odlučili da ih krstimo za njihov prvi rođendan. Otišao sam kod našeg sveštenika kako bi zakazao termin, ali, pamet mi je stala kada je rekao da će me krštenje koštati skoro 10.000 dinara”- rekao je Nenad.

Kako kaže Srpska Pravoslavna Crkva ne postoji cjenovnik za usluge cejrske ali ono što je u stvarnosti je totalno dručije. Kako kaže Nenad nije ni pomislio da će mu tražiti sumu od 10000 dinara da bi krstio dijete. Svakako sam imao u planu ostaviti dobrovoljni prilog ali to što su mi rekli je previše.

 

Riješio sam da se raspitam kod ostalih sveštenika kolika je “tarifa”, pa da vidim gdje je najjeftinije jer sam stvarno htio da krstim svoju djecu”- izjavio je on.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Preporučujemo