Uskoro će se navršiti decenija od smrti Pola Karsona iz Ameike koji je postao svjetski poznat zbog svoje boje kože kada je i dobio nadimak papa Štrumf po čuvenom crtanom filmu u kojem su glavni junaci bili plave boje.

Pol se rodio sa jako svijetlom puti i kosom koja je imala crvenkasto plavu nijansu a uz sve to imao je i pjege na licu. Ustanovljeno je da boluje od teško goblika dermatitisa i iako je decenijama imao tretmane njegovo lice je uvijek bilo crveno od iritacije a njegova svijetla put je to dodatno i isticala.

Kada je napunio 50 godina on je odlučio da mu je dosta pokušaja da se izliječi pomoću zapadne medicine i umjesto da i dalje koristi razne antibiotike on se okrenuo istočnim tradicionalnim metodama. Počeo je da koristi koloidno srebro za koje je poznato da ima antibakterijski učinak a prije nego je pronađen penicilin koloidno srebro se često koristilo protiv bakterijskih infekcija.

Ipak ovaj amerikanac nije znao da ako previše koristi koloidno srebro može doći od promjene boje kože a u njegovom organizmu je ovog elementa bilo toliko da ne samo da mu je koža poplavila nego su se promijenili i njegovi unutrašnji organi. Pol nije bio ni svjestan da je poplavio u licu dok ga nije posjetio jedan prijatelj i pitao ga šta mu se to dešava. On je nakon toga priznao da je pored toga što je pio srebro ovaj rastvor utrljavao i u kožu lica. Ipak on je tvrdio da mu je koloidno srebro izliječilo artritis u ramenima kao i refluks kiseline od kkojih je patio godinama. Ostatak pročitajte ovdje.

 

Preporučujemo