Mada je i nema u javnosti kao nekada prije, ipak je Tijana Dapčević i dalje pjevačica koja je mnogima draga i simpatična, te s vremena na vrijeme zna da se pojavi u nekim emisijama u kojima sa svojim nastupima i pričom uvijek popravi raspoloženje. Tako je u svojoj ispovijesti za medije otkrila kako je u svome životu imala neke periode koji su bili veoma teški i pakleni za nju, a najteže joj je bio pao gubitak bebe, a to se desilo prije nego li je dobila sina Vuka, kojeg je dobila u braku sa Milanom. Tijana je otkrila kako je izgubila bebu u devetoj sedmici trudnoće, te da joj se tada bio srušio cijeli njen svijet.

Ona je dugo imala želju da se ostvari kao majka, a kada je saznala da je u drugom stanju bila je presretna, a onda se desilo da je izgubila bebu, i to je za nju i njenog supruga i danas najveća trauma koju su doživjeli. Istakla je Tijana da je imala i sreće što se o njoj u bolnici brinula doktorica Snežana Rakić koja ne samo da joj je tada spasila život, već je bila i velika podrška za nju na psihičkom planu u to za nju veoma teškom periodu. Doktorica joj je bila rekla da treba da se opusti i da će za godinu da ima bebu i tako se na kraju i desilo

Tijana je otkrila kako je ovo užasno iskustvo  ojačalo vezu između nje i njenog supruga, te im je dao snegu da ne posustaju u namjeri da postanu roditelji. Milan je uvijek bio uz nju, posebno kada joj je bilo teško i tako je i danas. Tijana je otkrila i da joj je želja bila da ima sina koji će da liči na nju i kako kaže, ta želja joj se ostvarila. Nisu se pokajali što nemaju još djece, a svoga sina Vuka su dobili kada su već bili ostvareni ljudi, sedam godina u braku i proputovali su cijeli svijet.

Preporučujemo