Nekada veoma popularna pjevačica narodne muzike Vera Ivković se bila proslavila sa svojim pjesmama kao što su “Šuška se, šuška” i “Moj dragane”, a mnogi je pamte kao pjevačicu koja je uvek bila nasmejana. Ipak, malo ko zna da je njen život obilježila velika tragedije od koje se Vera nikada nije oporavila. Ona je izgubila kćerku Maju koja je preminula u 27. godini od neizlječive bolesti,a  i sama Vera se 4 godine nakon toga bila razboljela, a zatim je ostala i bez muža:

” Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlječiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac” – rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada, koji se o majci najviše brinuo otkad je oboljela. Pjevačica je 2006. godine imala moždani udar, da bi godinu dana kasnije bila smještena u gerontološki centar “Srem” u Rumi.

U tom centru za stara lica u kome je Vera provela svoje posljednje dane života su je bili prihvatili kao člana porodice, a njena prijeteljica Anđelka Govedarević je jedne prilike bila otkrila kako je Vera uvijek voljela da se smije, ali da jednostavno nije mogla da prihvati da njenekćerke više nema: ” Ona je ranije imala taj divni osmijeh, toliko je voljela da se smije. Stalno smo jedna drugu zasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako zasmijale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmijeh. Uspijem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju” – ispričala je tada Anđelka.

Preporučeno