Naš poznati muzičar i komičar Jova Radovanović uživao je u vrtoglavoj popularnosti u bivšoj Jugoslaviji kao član grupe “Sedmorica mladih”. Ovaj ansambl iliti bend je svirao sve moguće vrste muzike, a svi su bili i izvanredni komičari, te su nastupali širom svijeta, a ušli su i u Ginisovu knjigu rekorda, kao bend koji je 33 godine svirao neprekidno zajedno. Imali su i svoju TV emisiju nedjeljom navečer, koja je bila jedna od nagledanijih u to vrijeme, u Jugoslaviji, a poznato je i da ih je Tito volio te da su često nastupali  i kod njega, za njegove goste i na njegovim zabavama

Jova je svima bio i ostao najomiljeniji član ovoga benda, a on je uveseljavao ljude svojim muzičkim i komičarskim umijećima, a ono što svako prvo primijeti kod Jove je njegov nos, a zatim njegov osmijeh od uha do uha. Iako je odrastao u siromaštvu na tadašnjoj periferiji Beograda (kod Cvetkove pijace) nije odustajao od svojih snova i ostao je uvijek pozitivan i nasmijan. Tako je u jednom razgovoru sa novinarima ispričao kako je njegov otac mnogo radio, dok je majka bila kod kuće i pazila na četvero djece: “Meso smo jeli jedanput nedjeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući”, ispričao je Jova jednom prilikom za medije.

Uvijek mu je velika želja bila da upiše muzičku školu, pa mu je njegov komšija, jer je znao za tu njegovu veliku ljubav prema muzici, na revers nabavio klarinet, te ga upisao u željenu školu. I mada je u svome poslu bio veoma uspješan, te je doživio mnoge lijepe stvari, bilo je i onih koje nisu bile toliko prijatne, ali je Jova sve to uspješno skrivao, pa gledaoci nikada nisu imali prilike da vide Jovino tužno lice.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno