Mirnesa S. uhapšena je na aerodromu u Stuttgartu zbog sumnje da je u Njemačkoj opljačkala više od milion eura.Na aerodromu je danas uhapšena 42-godišnja Mirnesa Bešlić iz bosanskohercegovačke Busovače, navodi njemački “Bild”. Nakon istrage , utvrđeno je da je na društvenim mrežama objavila lažnu fotografiju. U oktobru, dok je radila u kompaniji za transfer novca u Štutgartu, ukrala je milion evra i stavila ih u crne torbe pre nego što je nestala.

Policija nudi nagradu od 37.500 eura za informacije koje će dovesti do hapšenja žene koja je ukrala veću sumu novca. Nejasno je kako je policija locirala Mirnesu, niti jesu li u to umiješani neki građani ili njeni saradnici. Za njom se traga od 14. oktobra, kada je od nemačke transportne kompanije ukrala milion evra. Njemački kriminolog i profiler Axel Petermann govori o tome zašto se Mirnesa S, poznata kao Miki, odlučila predati.

 

“Znala je da je proganjaju, na neki način. Ne samo policija, već moguće i ljudi koji su željeli nagradu. Možda i kriminalaci koji su htjeli da joj uzmu novac. I kako da se neko na mjestu u kojem se ona nalazila osjeća sigurno? Stoga je jedina razumna alternativa za nju bila da se preda i možda se na taj način nada da će biti blaže kažnjena”, kazao je Petermann za RTLDE.

Preporučujemo