Ovo što danas živimo postaje normalan život. Nažalost, krađa je danas postala normalan način zarađivanja novca za ljude koji niti traže posao niti planiraju raditi. Puno im je lakše krasti, preprodavati i na tome “zarađivati” nego raditi 8 sati dnevno. Upravo je područje oko zagrebačkog Autobusnog kolodvora idealno za lopove, zbog čega policija stalno nadzire ovo područje.

 

 

Uz ove podatke donosimo i priče triju djevojaka koje su završile u zatvoru. Uz to, koliko znamo, opljačkali su čak šest ljudi između 3. studenog i 22. prosinca. No, tek je nedavno utvrđeno da su šestorku prevarile žene u dobi od 22, 31 i 34 godine.

 

 

Odnosno, kako doznaju iz policijske uprave, uvijek koriste isti modus operacije. Zatim bi često pokrivali perone u poslijepodnevnim i večernjim satima kako bi mogli iskoristiti nepažnju gužve i putnika koji su prilazili po prtljagu.

 

– Prilazili bi im, iz torbi krali novčanike s dokumentima i novcem te bi zajedno odlazili s mjesta događaja. Materijalna šteta počinjena je u iznosu od gotovo 5000 eura – priopćila je zagrebačka policija koja je protiv lopova podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Preporučujemo