Nakon masakra koji je počinjen u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i drugog koji se desio sljedeći dan u okolini Mladenovca u Srbiji su pokrenuti veliki protesti građana protiv nasilja u kojem se traži da se ukinu rijaliti programi i da se televizijama Pink i Hepi oduzme nacionalna frekvencija.

Iako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gorljivo branio ove televizije tvrdeći da djeca ne gledaju TV programe i da su za nasilje koje se desilo prije svega krive društvene mreže, shvatio je da narod neće tako lako odustati pa je zamolio Željka Mitrovića vlasnika tečevizije Pink na kojoj se prikazuje Zadruga da ovaj rijaliti ukine što će on po svemu sudeći i učiniti.

Naime on je na svom Instagram profilu najavio ukidanje Zadruge u roku od deset dana a kako prenose mediji finale će biti održano 8. juna i gledaoci će kao i do sada moći da glasaju za svog omiljenog takmičara. Pobjednik će kako je bilo i u ranijim sezonama ka nagradu dobiti novac od produkcije.

Mitrović je u svojoj objavi na društvenim mrežama napisao kako je na preporuku predsjednika Vučića odlučio da u najkraćem roku ukine Zadrugu jer vjeruje da je jedinstvo države i procjena njenog vodećeg čovjeka važnija od njegovog ličnog interesa i interesa ružičaste televizije. I sam Vučić je medijima rekao kako je razgovarao sa Mitrovićem i zamolio ga da ukine Zadrugu jer jedan dio građana Srbije smatra da on nije dobra stvar. Rekao je i da nije dobro ukidati privatne biznise i da bi trebala pravila da važe i za sve ostale rijalitije.

 

Preporučujemo