Na portalu novadanas.info, 30. oktobra je objavljen članak pod naslovom: “UPRAVO JAVLJENE TEŠKE VESTI, OSTALI SMO BEZ OMILJENOG PEVAČA: CELA REGIJA POTRESENA-Preminula je legenda, TUGA DO NEBA! SVI SU Š0KIRANI NAKON OVE VESTI!” U naslovu članka navedeno je da je region potresen i da je ostao bez omiljenog pjevača jer je preminuo. Čitaoce je sam naslov rastužio jer su pomislili da se radi o nekom regionalnom pjevaču.

Raskinkavanje.ba uradillo je analizu ovog članka i zaključila da se naslovom prenosi vijest koja je označena kao klikbejt jer je zapravo preminuo američki pjevač Jerry Lee Lewisa. Tačno je da nas je napustila zvijezda ali ne regionalna nego američka i to kantri muzike.

 

Vođeni sa analizom Raskrinkavanje.ba, sam naslov članka, kao i sadržaj istog se tumači kao klikbejt koje su čitatelje navele da kliknu na članak.

Napomena: Nakon druge analize Raskrikavanje.ba je utvrdilo da je kroz ispravku članka napisano kako je članak označili kao lažni i manipulisanje činjenicama a on je po sebi od strane Raskrinkavanje.ba označen kao klikbejt.

Preporučujemo