Prošlo je tačno 40 dana od smrti poznatog  pjevača narodne muzike Marinka Rokvića, koji je preminuo nakon teške borbe sa opakom bolešću, rakom pankreasa. Mnogi njegovi prijatelji i kolege dugo nisu ni znali da je Rokvić bolestan, i saznalo se tek kada je bolest bila uzela maha, i kada je sve već bilo došlo pred sami kraj. Tako je ovoga puta, pošto nije mogao doći na sahranu, na pomen ocu povodom 40 dana od smrti došao i pjevačev vanbračni sin Dario. On je stigao direktno iz Kanade, a sada je pred novinarima otvorio svoju dušu te je rekao neke stvari o svome pokojnom ocu Marinku:

 

” Jučer sam došao, biću 10 dana. Pamtim kakav je dobar čovjek bio, ostavio je primjer na nas, ostavio je pjesme i uspomene. Omiljena pesma mi je “Zavela me svjetla velikoga grada”. Sada sam kod Marka, biću i kod Nikole, držimo se zajedno još otkako smo djeca bili” – rekao je Dario i priznao da se kao porodica uvek drže zajedno, te da smatra da je porodica jedina stvar za koju se treba bezuslovno boriti.

Otkrio je kako se djeca njegove braće i njegova djeca stalno druže, da se viđaju preko interneta tokom cijeloga ljeta, te da je sada poseban period za sve njih kada moraju da budu jaki i složni. Rekao je da to što živi u Kanadi nije neki problem, i da s ebez obtžzira na veliku razdaljinu svi drže zajedno kako bi želio i njihov otac Marinko. Rekao je i da nema namjeru da se seli u Srbiju, jer se navikao na život u Kanadi, ali da će uskoro njegova braća i njihove porodice da dođu malo kod njega, da se druže i da uživaju.

 

 

Preporučeno