Sa dolaskom lijepih, sunčanih i toplih dana, sve je više bliskih kontakata ljudi sa zmijama koje obožavaju sunce i izlaze iz svojih skrovišta, pa ih je sve više u naseljenim mjestima, čak i u gradovima. U našim krajevima, srećom, nema mnogo zmija otrovnica, mada nije prijatno ni kada naletite na zmiju koja nije otrovna i koja vas ne može usmrtiti. Tako je ovaj muškarac imao tu nesreću da ga ujede poskok koji spada među dvije najotrovnije zmije u našom krajevima, a ono što je ovaj čovjek uradio nakon toga je šokiralo sve. On se nakon ujeda prijavio u Službu Hitne pomoći u Bujanovcu, gdje su mu dali prvu pomoć,  aonda su ga prebacili u bolnicu u Vranje. Inače, on je porijeklom iz sela  Samoljice pored Bujanovca a dugi niz godina živi i radi u Švajcarskoj i ima njihovo državljanstvo a zmija ga je ugrizla za ruku dok je bio na odmoru u svome rodnom kraju.

Napao ga je ni manje, ni više nego poskok koji je najotrovnija zmija na ovim našim teritorijama, a ono što je radio nakon toga je šokiralo mnoge. Naime, on je zmiju koja ga je ujela nekako uspio da uhvati, te ju je ponio sa sobom u Dom zdravlja, a to je potvrdio za medije i medicinski tehničar Saša Arsić. Kada su ljekari vidjeli o kojoj se zmiji radi, znali su da moraju da hitno reaguju, te su ovoga muškarca koji ima 60 godina hitno prevezli u bolnicu u Vranje

Prema njegovim riječima čovjek je vidio zmiju u svom dvorištu i ne znajući o kojoj se vrsti radi želio je da je uhvati i vrati u prirodu. Tada ga je ona ujela za prest, a on ju je za svaki slučaj ponio sa sobom u Dom zdravlja, a nakon svega Saša ju je pustio nazad u šumu. Inače, za one koji ne znaju otrov poskoka izaziva nekrozu tkiva i uništava trombocite što može izazvati unutrašnje krvarenje i smrt.

 

Preporučujemo