Krenuli su topli i sunčani dani, a sa njima se pojavila i velika opasnost koja je nekako posebno uočljiva ove godine. Opasnost vreba u prirodi i mnogi su u strahu od ovih životinja, a u pitanju su zmije. Ovo ljeto je na neki način ranije krenulo, a sa njim su se ranije pojavile i zmije, koje su, po stručnjacima, ove godine znatno agresivnije nago inače. Sve je više slučajeva sa zmijama u gradu i koje ulaze u dvorišta i u kuće, a mnoge je šokiralo i saznanje da su se neke zmije pokušale i popeti na veće spratove nekih zgrada.

Najviše ih ima u nekim priobalnim, morskim krajevima, gdje su i temperature veće. Pa je tako u BH gradu Trebinju zabilježeno da se zmije pojavljuju na raznim stranama, u dvorištima, kućama, atu odmah ima posla za Mišu Pamučina iz  “Ekologije i bezbjednosti” iz Trebinja, a koji nema straha od zmija. tako je on u Trebinju u posljednjih nekoliko dana, dok su bile visoke temperature uhvatio nekoliko zmija u samom centru grada. Jednu je našao u kući, jednu u dvorištu, a treću na ulazu u zgradu, te je za jedan slučaj rekao:

“Ovaj poskok na balkonu kuće nije nikako mogao dospjeti na to mjesto, osim preko fasade kuće, a vlasnici su ostali nasmrt preplašeni kada su ovu otrovnicu našli kako se kroz persijanere pokušava uvući u unutrašnjost kuće, pa su zatvorili balkonska vrata i pozvali našu ustanovu”, istakao je Pamučina. Reakoa je i kao zmije koje uhvati nema običaj da ubija, ali da je ovoga puta ubio dvije zmije, jer su bile veoma ljute i otimale su se na hvataljci na kojoj su bile, a i zato jer su u pitanju najotrovnije zmije u našim krajevima, koje bi dugo morao da vozi do nepristupačnih terena

 

 

Preporučujemo