Pjevač Zoran Kalezić (71), koji iza sebe ima karijeru dugu više od pola vijeka nastavlja svoju veliku životnu bitku nakon operacije pluća, kada su mu odstranjeni dijelovi sa oba plućna krila koje je zahvatio kancer: ” Kako mogu da se ojsećam. Borim se. Sada idem na hemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti “Brezovik” u Nikšiću. Te hemoterapije su jedina nada čovjeku koji ima rak pluća, one mogu da “kupe” dvije-tri godine života, a ja vjerujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se liječim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pjevač, umjetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovdje, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu – rekao je Zoran u intervjuu za medije, te je još i dodao:

” Kada je skoro jedan moj prijatelj potegao to pitanje, dobio je odgovor: “Što ne ide u DPS, on je njihov pjevač”. A ja sam uvijek jpevao svom narodu. Bolest je mnogo skupa. Ne daj bože, nikom! Neću da puzim ni pred kim, ne želim da se ponižavam. Nisam ja mandatorni čovjek, niko me nije postavio na mjesto na kom sam, niti mi je dao mandat. Narod me je odabrao, i od penzije koja iznosi 320 evra, a koju sam stekao svojim radom, živim i liječim se.’‘ Shvatio je i da je ostavio veliki trag na muzičkoj sceni, po tome kada vidi kako se ljekari i medicinski radnici sa poštovanjem ophode prema njemu, a sa njim je svo vrijeme njegova supruga Irena dok su mu djeca u Americi. On bi uskoro trebao da proslavi svoj 72. rođendan i otkrio je koja mu je posljednja želja:

”Volio bih da održim još jedan koncert u Domu sindikata, hramu muzike, gdje sam mnogo puta izlazio na binu. Prvi put 1972, kada sam koncert poklonio divnoj djeci iz Škole učenika u privredi. Meni je pjesma sve. Pjevaću do posljednjeg daha. Pjevao sam nedavno i na stihove Alekse Šantića i Vite Nikolića, ali, nažalost, nijedna diskografska kuća ne želi da objavi album sa tim pesmama” – rekao je Zoran.

Preporučeno