Ljubav ne bira kada i gdje se dešava, već kada dođe, ako je ona prava sve drugo pored nje postaje nevažno. Najbolji primjer toga nam dolazi iz Raške gdje su se dvoje mladih toliko zaljubili jedno u drugo da je mladoženja zbog nje u jednom trenutku ostavio sve svoje seoske poslove, te je odlučio da se vidi sa svojom budućom izabranicom. Novinar Boško Veljović, u svojoj autorskoj emisiji “Planina i ljudi” uradio je reportažu o paru iz Raške, a oni su ispričali kako je izgledao njihov prvi susret i kako su shvatili da su srodne duše. U cijelom razgovoru je malo više govorio mladoženja koji je zbog svoje ljubavi ostavio sve svoje poslove i otišao do Novog Pazara, ali splet okolnosti ga je u jednom trenutku naveo da pomisli da ga njegova djevojka ”zeza”:

“I izjutra se dogovorili, ona da dođe. Sa taksijem i ja da idem, da poranim oko šest, da potražim goveda, pa ću za Pazar. Ma reko, kakva goveda, šta bidne, neka idu, idem ja da se ženim. I odem dole u Pazar, treba pet, šest sati da se dođe do Pazara, pa ček dole, ona do granice, mogla da piše poruke. Kako je prešla granicu, ušla u taj roming i nije mogla da piše. A mene, za ime miloga Boga, uhvati neka panika i nervoza, reko, od ovoga, nema ništa. Pola sata prođe, ja je zovnu, uplatio ja kredit, ona se javlja, tu smo, daleko, bre, ono kllizav put bio. I došli do Senicu.”

Dalje u svojoj priči mladoženja je otkrio i ove stvari: ”Reko, dobro je. I ja odem tamo, reko da popijem kafu, sok, šta bilo, dok se ona ne stigne u kafanu Stari Ras. I kaže, “Zovi me ti za sat”. I ja otido tamo, prođe sat, ja je zovnem, ona kaže “pukla nam guma još smo u Senici.” Kako ona reče, pukla guma, ja nešto ne poverujem. Reko, sve je to neka za***ancija.”, rekao je mladoženja kroz smijeh

Preporučeno