Prije neke tri godine su počele da kruže glasine kako princ Vilijam vara svoju suprugu Kejt Midlton i to sa njenom dobrom prijateljicom Roze Hanburi. Njih dvoje su se spojile preko ljubavi za humanitarni rad, te su postale i prijateljice. Ali kada su svakakve priče došle do Kejt, ona je odlučila da svoju prijateljicu izbaci iz  svoga kruga prijatelja, a Vilijam je ti bio kao mirotvorac, a izgovor mu je bio da njih dvije imaju mnogo zajedničkih prijatelja. te priče je, kako se šuška, pokrenula Kamila, supruga princa Čarlsa koja baš nema sjajan odnos sa svojim pastorkom, mada glume kako su odnosi sjajni:

” Dobro je poznato da su se Kate i Roze užasno posvađale. Nekad su bile bliske, ali to više nije slučaj” – rekao je tada izvor blizak kraljevskoj obitelji. Vilijamovi pokušaji pomirenja su tada bili bezuspješni te se pričalo čak i o razvodu između njega i Kejt, ali stručnjak za kraljevsku porodicu je otkrio kako je par odlučio da ignoriše sve te tračeve:” Kejt Midlton i Vilijam su iz svega, kao par, izašli jači nego ikad. Shvatili su da su tračevi sastavni dio života osoba koje su javne ličnost” – zaključio je Morton. Nakon svih tih priča svi su se pitali ko je u stvari Roze Hanburi?

Markiza Roze Hanburi rođena je 1984. godine, a braku sa Davida Rocksavageom, 7. markiza od Cholmondeleyja. Par se vjenčao 2009. godine, a prema pisanju stranih medija, njihova ljubavna priča je veoma burna. Dan nakon vjeridbe su bili otkrili da čekaju bebu, a već idućeg dana su se i vjenčali, te je njihova porodica sada bogatija za tri člana. Ona živi na jednom imanju u Norfolku, koje je veoma blizu Kejtine i Vilijamove seoske kuće. Roze ima 38. godina i troje djece, te na društvenim mrežama stalno kači fotografije vrtova i skulptura. Ona je sa kraljevskom porodicom povezana od malena jer je njena baka bila djeveruša kraljici Elizabeti II

 

 

 

Preporučujemo