Proces starenja mogu da ubrzaju i namirnice koje konzumiramo i često se nalaze na našem tanjiru ali ne bi trebalo biti tako u nastavku ćemo Vam otkriti koji su to proizvodi:

 

Pekarski proizvodi

Ti proizvodi vrlo često su puni dodatnog šećera i masti, ti sastojci uzrokuju debljanje i loše zdravstveno stanje zuba. Konzumacija šećera pokreće nezdravi mikrobiom ali djeluje i protivupalno na naš organizam. Proces starenja ubrzava konzumiranje hrane koja je puna šećera i masti.

Pomfrit

Vrlo često kada smo gladni posegnemo za obrokom u kojem se nalazi i prženi krompir ali ova namirnica kada se priprema na taj način uz dodatnu sol utiće nepovoljno na kožu. Kada se namirnice spremaju na ulju u suradnju sa visokim temperaturama oslobađaju se slobodne radkale a ona nastaje oštečenje ćelija i ubrzava se proces starenja.

 

Čips od krompira

“Konzumiranje transmasnih kiseina stimuliše interleukin 6 u tijelu”- rekla je Lisa Hajim, koja je ujedno i osnivačica “The WellNecessitiesa”, i dodaje: “Interleukin 6 marker je upala koja je povezana sa starenjem.

Ostatak teksta možete da pročitate na linku koji je OVDJE.

Preporučujemo