Kad smo kod Žikine dinastije, to je svakako najgledanija serija na našim prostorima, a generacije su stasale gledajući prvi dio lude godine i ljubav Marije i Bobe u svim nedaćama je opstala. Glumica koja tumači ulogu Marije zove se Rialda Karić (Rialda Karić), kojoj je prvobitno bila predviđena svetla budućnost, ali je odlučila da ode u inostranstvo da promeni karijeru. Rođena je u Beogradu sa 14 godina.

Postala je veoma popularna u bivšoj državi zbog lika Marije koju je tumačila. Igrala je ukupno osam puta u seriji Žikina dinastija, ali i niz drugih sporednih uloga, kada je početkom 90-ih, kada je naš region bio uzdrman, odlučila da odustane od svega i da se preseli u London. Neko vrijeme radila je kao novinarka da bi nakon fakulteta postala psihoanalitičar, a udala se i živjela u Londonu više od 30 godina.

Jednom je rekla da joj je, kada je bio rat na našim prostorima, bilo teško i da nije imala vijesti, a onda je saznala da je njena majka imala moždani udar i da je tužna umrla na ulici. Upravo tako, Rialda je umrla prije više od tri godine. Preselila se u Atinu i planira da ponovi svoju ulogu u najnovijem nastavku predstojeće dinastije Rijin. Ali nakon saznanja da je glumica umrla iznenada u glavnom gradu Grčke na potpuno isti način kao i njena majka, u 57. godini, cela ekipa je bila šokirana, a onda je cela ekipa odustala od ideje o snimanju.

Preporučujemo