Amerikanac Jonatan Rozer je poginuo u Avganistanu služeći američku vojsku a iza njega je ostala njegova žena Džesika i sin Justin koji je imao samo devet mjeseci. Samo par sati prije njegove pogibije Džesika ga je nazvala da mu ispriča novosti u vezi njihovog sina koji je počeo da izgovara i  prve riječi.

Sudbina je htjela da Justin nikada ne upozna svog oca a njegova majka koja je bila u kreditima i čija je kuća bila pod hipotekom je bila primorana da rasprodaje stvari pa je tako na red došla i crna Tojota iz 1999. godine koja je pripadala njenom pokojnom mužu. Kako je Justin rastao postavljao je sve više pitanja o svom ocu  a kada je napunio 15 počeo je da sakuplja očeve slike i druge stvari koje su mu pripadale.

Najveća želja mu je ipak bila da kada napuni 16 godina vozi auto koje je pripadalo njegovom ocu i nije mogao objasniti zašto mu to toliko znači. Njegova majka je odlučila da će pokušati pronaći auto koji je davno prodala iako je znala da su šanse jako male. Potražila je pomoć preko društvenih mreža i njena ispovijest je vrlo brzo postala viralna i došla je do čovjeka u čijem je vlasništvu sada bio auto njenog pokojnog muža.

Međutim njenu objavu je vidio i Kyle Fox koji je okupio grupu dobrovoljaca koja je sakupila iznos koji je tražio vlasnik a pošto auto nije bio u dobrom stanju oni su ga u potpunosti renovirali. Na Justinov 16-i rođendan oni su pokucali na vrata njegove kuće  a kada je tinejdžer vidio auto kako se približava kući njegova sreća je bila neizmjerna.

Preporučeno