Danas vam donosimo priču Jovane Petrović, unuke našeg slavnog glumca Miodraga Petrovića Čkalje. Često možemo pročitati kako je glumac umro tužani u bedi, no Jovana nam priča savim drugu istinu. Inače i ona je takođe glumica, ali nikada nije imala protekcija zato što je unuka slavnog Čkalje.

Na Fakultet Dramskih umetnosti je primljena iz drugog puta, a kako kaže ona i njen otac su imali više neprilika u smislu podbadanja i zajedljivosti. Glumica je dosta radila sa ocem i kaže da joj je to bio ozbiljan rad, dok kad bi radila sa dedom tu je bilo zezanja. Čkalja je bio ponosan na svoju unuku i njen uspeh.

Ona je demantovala napise o tome kako se Pavle i Čkalja nisu voleli, naprotiv često su se čuli i vodili duge razgovore, imali su baš lep odnos. Jovana nam je otkrila kako je došlo do toga da toga da mediji pišu o tome kakoje Čkalja umro u bedi. Nime, bio je tužan jer kada je otišao u penziju niko ga nije ispratio, što mu je jako teško palo, tu je proveo ceo radni vek, zakleo se tada da neće kročiti u BDP, pa tako nije došao ni na Jovaninu jer je bila u tom pozorištu.

Bila je 1998. godina i niko nije smeo ništa da kaže protiv Slobodana Miloševića i bilo koga. Zvali su Čkalju da da intervju za neke novine, a on je u svom satiričnom stilu ne u svoje ime nego u ime hiljade ljudi, penzionera i umetnika rekao kako se jedva krpi kraj sa krajem da podbode vlast Miloševićevu, ali narod je to bukvalno shvatio, novinari svako malo vade taj intervju, ali on je imao penziju, kao i supruga mu i živeli su lepo.

Preporučeno