Mirjana Karanović je jedna od najpoznatijih srpskih glumica i ona je u bvšoj državi a nakon toga i u Srbiji ali i regiji ostvarila veliki broj uloga po kojima će zauvijek ostati upamćena. Mirjana je rođena u Beogradu 1957. godine i u svom rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu i upisala je glumačku akademiju.

Prvu ulogu je dobila u filmu Petrijin venac 1980 godine a postala je poznata u cijelom svijetu nakon što je glumila ulogu majke u filmu Otac na službenom putu koji je režirao Emir Kusturica. Za ulogu u filmu Grbavica koju je režirala rediteljka Jasmila Žbanić iz Bosne i Hercegovine Mirjana je dobila velike pohvale a sam film je osvojio Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu.

Mirjana danas ima 66 godina ali izgleda fantastično i ponovo je vrarila svoju savršenu liniju nakon što je krenula u teretanu i promijenila svoj jelovnik. Ona je i dalje aktivna i radi i u pozorištu a kada je u pitanju njen privatni život o njemu se ne zna puno. Ono što jeste poznato je da ona nikada nije stala pred matičara i nije se ostvarila kao majka ali je svojevremno njen ljubavi život bio u fokusu svih medija u regiji.

Naime  prije nekoliko godina ona je bila u vezi sa mnogo mlađim kolegom iz Sarajeva Erminom Bravom kojeg je upoznala kada su zajedno radili na predstavi Noževi u kokoškama. Oni su u predstavi glumili strastvene ljubavnike i čini se da su tada među njima i u  privatnom životu sijevnule varnice. Mirjana njihovu vezu nije krila i rekla je da je Ermin jedna od najboljih poartnera koje je ikada imala i na sceni ali i u privatnom životu. Iako je njihova veza prestala ostali su dobri priajtelji.

Preporučujemo