Poznata bugarska proročnica baba Vanga je postala poznata u cijelom svijetu, a posebno na Balkanu po svojim predviđanjima od kojih su se mnoga pokazala tačnim. Oni koji bolje poznaju njene vizije kažu da je do sada predvidjela i rušenje kula blizanaca u Njujorku, kao i mnoge druge svjetske događaje koji su se desili, pa čak neki tvrde da je predvidjela i pandemiju korona virusa koja je nedavno zadesila cijeli svijet.

Mnogi su sada pozornijep očeli pratiti njena predviđanja za ovu 2020. godinu koja nije nimalo sjajno počela. Inače babau Vangu još nazivaju i Nostradamusom sa Balkana, a iako je preminula prije skoro trideset godina, i dalje je jako aktuelna. Baba Vanga je rođena 1911. godine pod imenom Vangelia Pandeva Dimitrova u Sjevernoj makedoniji.

US President Donald Trump (R) attends a meeting with Russia’s President Vladimir Putin during the G20 summit in Osaka on June 28, 2019., Image: 452096577, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Ona je govorila da je za vrijeme Drugog svjetskog rata posjetio duh viteza u oklopu i da joj je on rekao da se svijet nalazi na ivici katastrofe u kojoj će milioni ljudi izgubiti svoje živote. Ona je svoja predviđanja iznosila precizno i govorila i datume i godine kada bi se nešto trebalo desiti. Ona je tako za ovu, 2020. godinu predvidjela da će Kina, Pakistan, Japan i Aljaska pogoditi veliki val.

Zatim je predvidjela i veliki i razorni zemljotres koji će inositi 7,5 stepeni po Rihteru i koji će pogoditi Aziju, slično kao što se desilo s cunamijem 2004. godine. Vanga je predvidjela da će ove godine veliki meteorit pasti na tlo Rusije, a i Brexit se takođe nalazi u njenim predviđanjima, jer je rekla da će se unija suočiti sa velikom ekonomskom krizom kad Velika Britanija izađe iz nje. Predvidjela je i daće na Putina biti izvršen atentat, a da će Tramp oboliti od neke rijetke bolesti i da će nakon nje ostati gluv.

Preporučeno