Ana Ivanović je bivša srpska teniserka koja je svojom ljepotom i tijelom zaludila mnoge. Ona je prije osam godina priistala da pozira jednom poznatom fotografu u prilično provokativnom izdanju. Ovaj foto šuting je odradio svjetski poznati Džon Ruso koji je napravio stvarno odlične fotke Ane Ivanović u jednom bazenu.

Tada, kada su se ove fotke pojavile u javnosti, izazvale su lavinu napisa i komentara, a mnogi su primjetili da Ana nema niti jednu krpicu na sebi i bila je kao od majke rođena. Ana Ivanović je rođena u Beogradu 1987. godine a njeni roditelji, otac Miroslav je bio ekonomista a majka Dragana pravnikAna i njen brat Miloš su se okrenuli sportu. Njen uzor je bila Monika Seleš i počela je da trenira u petoj godini i bila je jako uporna u tome a njeni roditelji je nisu baš ozbiljno shvatali.

Kada je imala 11 godina dobila je i prvi sponzorski ugovor, a njeni roditelji su insistirali da je obrazovanje na prvom mjestu i morali su da nađu neki kompromis. Tada je u porodici odlučeno da njena majka napusti posao i prati Anu na turnirima. Kada je bilo bombardovanje Srbije, Ana je trenirala u praznom bazenu jednog sportskog centra u Beogradu.

Sa najboljim teniserom svijeta, Novakom Đokovićem je prijatelj od djetinjstva i uvijek su jedno drugom pružali veliku podršku. Zbog teških uslova koje je imala u Srbiji, 2001. godine se seli u Bazel u Švicarsku i od 2003. se počinje baviit profesionalno tenisom. Prvi VTA turnir je osvojila u Kanberi 2005. godine. Ana se više ne bavi aktivno tenisom a udala se za poznatog njemačkog fudbalera  Sebastijana Švajnštajgera.

 

Preporučeno