Za voditeljicu Dušicu Jakovljević znaju svi u Srbiji a i mnogi u regionu jer je vodila mnoge emisije koje su obuhvatale različite teme i one su se gledale i van granica Srbije. Iako se već dugo bavi voditeljskim poslom, ona je široj javnosti i publici postala poznata kada je počela da vodi jedan od najgledanijih rijalitija u regionu, Zadrugu, čija se treća sezona upravo emituje a četvrta je već u najavi za septembar mjesec.

O njoj se u medijima prije nekog vremena pisalo i u vezi jednog nemilog događaja kada je neko njen auto raznio bombom. Odmah nakon toga su krenula nagađanja da ima neke veze sa mafijom i da im se na neki način zamjerila i ovo je bila njihova osveta. Ovo nikada nije zvanično potvrđeno, i koliko je poznato, počinioci nikada nisu uhvaćeni.

Dušica Jakovljević je dugo već u voditeljskom poslu, ali je bila reklativno nepoznata sve dok nije počela da vodi emisiju “Sve za ljubav” a čija je glavna namjera i tema bila da se pronađu i ponovo spoje osobe koje su nekada bile zajedno ali su vremenom izgubile svaki kontakt. U ovoj emisiji je bilo jako emotivnih scena ali je bilo i onih neprijatnih, kao na primjer kada bi neko odlučio da zaprosi svoju nekadašnju ljubav a ona za to ne želi ni da čuje.

U to vrijeme su najpoznatiji voditelji bili Milan Kalinić i Sanja Marinković i oni su u ovoj emisiji vodili glavnu riječ dok je Dušica bila u drugom planu. Kada je postala poznata zahvaljujući Zadruzi, novinari su je posjetili u njenom stanu u koji je tek bila uselila i napravili intervju sa njom. Ona je rođena u Beogradu 1981. godine i njena velika ljubav je bio balet kojim se bavila sve dok nije završila srednju školu. Voditeljskim poslom se bavi od svoje 17-e godine.

Preporučeno