Kada su se pojavili na srpskoj muzičkoj sceni ova dva brata blizanca su napravili pravi haos i mnoge djevojke su prosto poludjele za njima. Nenad i Predrag Jovanović su jedno vrijeme prije desetak godina bili pravi hit, a onda su nekako naglo nestali iz javnosti.

Njih dvojica su rođeni u Štutgartu u Njemačkoj 1977. godine, a kao djeca su jedno vrijeme živjeli u Pribojskoj Banji u Srbiji gdje su završili i osnovnu školu. Svoje školovanje su nastavili u Njemačkoj gdje su braća upisala muzičku akademiju, i cijeli svoj život se bave muzikom. Prvo su se okušali kao duo Blizanci, a Nenad se 2012. godine pridružio i poznatom bendu Lexington i bio je jedno vrijeme njihov član.

Nenad je oženjen i sa svojom suprugom koja se zove Jovana ima dvije kćerke i jednog sina. Danas se bavi pisanjem pjesama za svoje kolege i njegov rad se uglavnom svodi na studio gdje provodi skoro svo vrijeme. O njegovom bratu se još manje piše u javnosti nego o njemu. Predrag je također oženjen i sa suprugom Anom ima dva sina i jednu kćerku. Ono sa čim se oba brata mogu ponositi su njihovi skladni brakovi i porodice, a i obojica imaju supruge koje izgledaju kao foto modeli.

Inače, da vas podsjetimo, oni su sa svojim singlom Laki koji je izašao 2005. godine postigli veliki uspjeh i postali preko noći poznati u Srbiji. Odmah nakon toga su nastupali i na Beoviziji koja je takmičenje za izbor pjesme predstavnice Srbije na Eurosongu, sa pjesmom Jednom pokidano. Uzeli su učešće i na nekim festivalima u Srbiji kao što su Vrnjačka Banja, Grand festival i Beovizija 2007. godine.

Preporučeno