Sada je vrijeme sadnje i mnogi kupuju razne sadnice i cvijeća, ali i voća i povrća sa kojima žele da ukrase svoja dvorišta i bašte. Nećete vjerovati, ali i ovdje morate biti jako oprezni pri kupovini, jer su počeli da se i u ovoj domeni prodaje pojavljuju prevaranti. Sigurno se i vama do sada nekoliko puta u životu desilo da ste bili prevareni, ili je neko bar pokušao da to učini.

Naročito ako kupujete preko interneta vrlo često se desi da naručite nešto za šta se ispostavi da je potpuno drugačije od onoga što ste vidjeli  na slici. Ljudi su već čuli za ove prevare i znaju da postoji velika mogućnost da kupuju mačka u vreći, ali ima onih koji su spremni na rizik. Ova priča koju vam danas donosimo je istinita i desila se jednoj ženi u Srbiji. Ona živi u Bogatiću i velika je ljubiteljica cvijeća. Odlučila je da kupi jedan cvijet koji cvijeta samo jednom u periodu od sedam do deset godina, a i kada cvijet procvjeta, on traje samo tri dana.

Ono što je najzanimlivije je to da ovaj cvijet uopšte nema lijep miris, nego čak i smrdi na pokvareno meso. Gospođa koja se zove Selena Popović je rekla da je jedva čekala da cvijet koji je naručila putem interneta procvjeta i da osjeti njegov miris koji je bio upravo onakav kakav su i rekli da će biti.

Ona je lukovicu ovog cvijeta platila nevjerovatnih 50 eura i dugo je čekala da procvjeta ali kaže da se nimalo ne kaje i da je zadovoljna svojim izborom. Ona je ovu svoju priču podijelila i putem društvenih mreža i dobila je dosta komentara a mnogi se pitaju zašto je platila toliko novaca za cviet koji smrdi.

 

Preporučeno