Albanka Majlinda Vatnikaj koj se danas zove Maja Miladinović je zbog ljubavi prema svom 12 godina starijem mužu u potpunosti promijenila svoj život. Ona je odrasla u Tirani a Darka je upoznala prema prethodnom dogovoru u jednom kafiću i odmah joj se svidio.

Neko su vrijeme morali sačekati sa vjenčanjem jer je njen otac trebao da da svoj pristanak a onda je cijela njena porodica došla u Srbiju da provjeri ko je Darko i u kakvoj kući živi te kakav je domaćin. Darko priča da su po dolasku u Beli Breg nejni roditelji i brat bili zadovoljni a kako i ne bi kad ovaj poljoprivrednik ima kuću na sprat, veliko imanje, šest krava i veliko stado ovaca i puno živine i oni su odmah shvatili da njihovoj kćerki ništa neće nedostajati.

Darko i Maja su se odmah vjerili a godinu dana kasnije i vjenčali a kada su dobili sina Nikolu, krstila se i Maja zajedno sa njihovim nasljednikom. Darko kaže da je to bila njena želja i da je niko nije na to primoravao niti tražio od nje a ni njeni roditelji nisu imali ništa protiv.

Čak su i došli i prisustvovali ceremoniji krštenja svoje kćerke i unuka. Danas ovaj bračni par ima dvoje djece, Nikoli je sada 6 godina a njegovoj sestri Nikolini tri a obje trudoće su za Maju bile jako rizične, a posebno ona kada je nosila njihovu kćerkicu. Darko kaže da bi i danas mogao plakati kada se sjeti kako su njih dvije bile u Beogradu u bolnici a on kod kuće i ludio je od brige. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučeno