Najpoznatija proročnica na Balkanu je baba Vanga koja je kao djevojčica od 12 godina u potpunosti izgubila vid ali je dobila moć da predvidi budućnost. Baba Vaanga je uvijek tvrdila da je za izliječenje ljudskog tijela lijek u prirodi  i da se nalazi oko nas samo ga trebamo znati pronaći.

Baba Vanga nikada nije odlazila doktorima, uvijek se liječila pomoću bilja iz prirode ali nikada nije rekla da ne vjeruje u mesdicinu i njena dostignuća. Znala je pomenuti da su lijekovi koji se kupuju u apoteci puni hemije i da su zbog toga loši za nas. Po njenom dubokom vjerovanju, za svakog čovjeka je potrebno da pronađe balans i da se taj balans može postići onim što nam je zemlja dala i što se već nalazi u prirodi.

Akne

da biste ih se riješili, napravite čaj od bazge, melisa i sapunike i stavljajte obloge svaku noć prije spavanja.

Albumin

U dvije čaše vode prokuhajte prozirnu osušenu koru breze koja se guli sama  sa drveta u proljeće. Ovaj čaj pijte svako veče po 100 mililitara tri dana zaredom najmanje.

Alergije

Da biste spriječili samu pojavu alergija potrebno je da u toku proljeća kada se alergije najčešće i javljaju svaki dan popijete po jednu čašu pelinovog vina. Ako već imate probleme sa alergijama potopite jednu kafenu kašikicu suhog pelina u šoljicu hladne vode i ostavite preko noći. Ujutro procijedite i pijte tri puta dnevno nakon jela. Ako vam je pelin isuviše gorak onda zasladite ovu tekućinu jednom kašikicom meda. Ostatak teksta možete pročitati na linku ovdje.

 

Preporučeno