U Srbiji ima dosta mladih glumaca koji su krenul stopama svojih roditelja, koji su također poznati glumci i koji su sa svojim ulogama i djelima ostavili neizbrisiv trag u filmu, televiziji, pozorištu. Jedan od njih je svakako i glumac Milan Štrljić, čija je kćerka Iva isto tako glumica, te je talent za glumu naslijedila od njega. Milan je inače poznat da baš i ne voli neke kontakte sa novinarima, te da razgovara sa njima baš kada mora, kada je njegov posao u pitanju, te da ne voli pitanja o njegovom privatnom životu, ali ovoga puta je napravio iznimku.

Otkrio je da je Beograd napustio na početku devdesetih godina, koje su bile ratne na ovim našim prostorima, ali prije toga se bio razveo od svoje tadašnje supruge, balerine Slavice Štrljić sa kojom je dobio sina Luku i kćerku Ivu. Otišao je u Hrvatsku, a tu je upoznao svoju novu suprugu Dašu sa kojom je dobio sina Frana. iz svih tih razloga on nije u najboljim odnosima sa svojom kćerkom Ivom, i tako su mediji pisali godinama, mada je Iva sve to u više navrata negirala

Povodom toga pitanja se sada oglasio i sam Milan, te je rekao da je sudbina to što se desilo, i da je tako moralo da bude. Rekao je da se vratio u Hrvatsku čim je počeo rat, te da zbog toga nije mogao da bude uz Ivu , i nije joj bio velika podrška u životu, te nije uticao na to čime će se ona baviti. Sad njih dvoje žive u dvije različite države, ali smatra da Ivi nisu potrebni nikakvi savjeti oko njenog zanimanja jer ona svoj posao radi veoma dobro. rekao je da ne bi nikada igrao u nekim projektima sa svojom kćerkom, ni na filmu ni u pozorištu, jer su na svaki način udaljeni jedno od drugoga, a to bi svakako mogao da bude veliki problem u njihovom zajedničkom radu.

 

 

 

Preporučeno