Obzirom da zbog pandemije korona virusa domaća estrada nema nastupe i koncerte te nema ni glamuroznih događaja, rubrika šoubiz je skoro pa nestala i samo se ponekad piše o estradnim zvijezdama ako se u njihovom privatnom životu desi nešto značajno što bi zanimalo čitaoce.

Zato se mi danas malo podsjećamo osamsdestih godina koje su bile vrhunac kada je u pitanju pop i rok muzika ne samo kod nas nego i u cijelom svijetu. Danas se još uvijek vrte neki od spotova koji su nastali u to vrijeme a kako možemo primjetiti vraća se i moda koja je tada bila aktuelna, samos ee adamo da frizure koje su tada svi nosili neće opet zaživjeti.

Jasno je da svjetski poznati bendovi i pjevači imaju uspjeha samo ako pjevaju na engleskom jeziku, posljednjih godina i oni koji koriste šopanski jezik imaju dobar rejting dok recimo neka grupa iz Njemačke teško da može postati planetarno poznata ako pjeva na svom maternjem jeziku. Ipak jednoj djevojci je to u osamdesetim godinama pošlo za rukom a radi se o Neni čiji je hit 99 balona harao svjetskim tpoi ljestvicama.

Nemn je postala i seks simbol i tada su u modi bile crnke razbarušene kose i krupnijih zuba a Nena je bila upravo takva. Ona je ostala upamćena i po tome što nije brijala pazuhe i njena fotka koja je nastala na jednoj dodjeli MTV nagrada je obišla svijet. Nena je u toku nastupa obje ruke podigla u vis a na pazusima je imala pravu šumu dlaka i mnogi su je zbog toga kritikovali. Šuškalo se i da je ova pjevačica zaljubljena u Mika Džegera ali ona sama to nikada nije potvrdila. Danas je Nena sredovječna udata žena koja ima i unučad a prodala je u svojoj karijeri oko 25 miliona ploča.

Preporučeno