Sada je već poznato da je poznati pjevač Halid Muslimović izgubio sudski spor sa svojom bivšom ljubavnicom Sonjom Bašić kojoj treba da po odluci suda plati odštetu od 2.500 eura za povredu ugleda i časti, a navodno je ona dobila još jednu presudu protiv pjevača, a o tome je pričala i u medijima. Osnovni sud u Banjaluci je prošle godine osudio Halida Muslimovića u krivičnom pustupku sa ukupno 1.200 konvertibilnih maraka, odnosno oko 600 eura, zbog tjelesnih povreda i ugrožavanja bezbjednosti Sonji Bašić, koja je u medijima rekla i ove stvari:

“Taj predmet predat je sudu u Prijedoru, ima već dvije godine. Ta presuda je predata mom advokatu i presuda je u moju korist. Dotični se prije dvije godine sastao sa novinarima, dijelio neke papire, pa je počeo sa klevetanjem, zvao me je raznim imenima. To su neke ružne stvari u svakom pogledu. Imam dvoje djece, živim normalnim životom. Halid, kako je napisano u presudi, mora da mi plati 5.000 maraka. Također, mora da plati i troškove advokata 2.500 eura. Ono što je najvažnije, treba da ode u medije, u Kurir i da se izvini za tu klevetu”, te je otkrila da je sa Muslimovićem čekaju još dva suđenja i to  za odštetu za fizičko zlostavljanje i suđenje sa kćerkom Halida Muslimovića u vezi sa kućom koja je, također, predmet spora.

Sonja je otkrila da su to odštete za tjelesne povrede i za psihu, te da se to ne može platiti novcem, niti bilo kojoj drugoj ženi koja je pretrpjela nasilje, a još je otkrila da joj pjevač sve skupa duguje 107.000 eura plus troškovi suđenja i advokata, te je otkrila:” To je jedna osoba koja 35 godina živi pomoću narcisoidnosti i manipulacije… Tu nema pomoći. On je osoba koja ima veliki ego. Za njega je svaka žena budala. Prije sam ga molila da sjednemo i da se dogovorimo, međutim, ti ne možeš s njim nikako. To je jedan čovjek koji je sve ovo usput planirao, kao što je planirao da ih nikad ne vrati, kao i kod ostalih žrtava kojima nikada nije vratio pare. Jako je teško s takvom osobom”.

 

Preporučujemo