Od kada se korona virus pojavio u kineskom gradu Wuhanu i izazvao pandemiju koaj još uvijek traje i kojoj se kraj ne nazire, mnogo toga s epromijenilo u našim životima. Pored toga što smo svi konstantno već više od godinu dana u strahu i pod stresom od bolesti i zaraze mnoge stvari koje su nam bile prije pandemije normalne su nam sada nedostižne kao što je na primjer odlazak na koncert ili sportske događaje.

Zbog pandemije i raznih restrikcija koje su uvedene došlo je i do velike ekonomske krize i na milione ljudi su ostali bez posla i osnovne egzistencije a jedna od pogođenih djelatnosti je i domaća estrada koja svo ovo vrijeme od kada je proglašeno vanredno stanje ne mogu da nastupaju i imaju koncerte koji su im bili glavni izvor prihoda. Estradnjaci koji su navikli da žive na visokoj nozi i dalje imaju velike rashode a prihodi su im skoro nula i mnogi od njih su se našli u problemu.

Neki su se oglašavali i u medijima i kukali na svoju nezavidnu finansijsku situaciju a drugi su opet, iako je na snazi zabrana okupljanja zarađivali tako što su pjevali i zabavljali prisutne na ilegalnim koorna žurkama koje su uglavnom organizovane po vikendicama a čime se javno pogvalila Sandra Afrika. Pjevač Darko Lazić je dva puta uhvaćen na ovakvim okupljanjima koja su razbijena od strane policije a njegov izgovor je da je u dugovima do grla i da mora da radi.

Danas malo govorimo o jednom drugom pjevaču koji je bio na vrhu popularnosti prije 15-ak godina a radi se o Bobanu Rajoviću koji je u Srbiju došao iz Danske u kojoj je živio i radio kao taksista. On uopšte ne radi od kada je počela pandemija  a otkrio je da razmišlja o povrtaku u Dansku i da opet počne da taksira.

Preporučeno