Prije dva dana je cijelu zemaljsku kuglu obišla vijest o smrti pjevačice Tine Tarner koja je otpjevala veliki broj hitova i koja je i kada je u pitanju njen privatni život bila žena heroj. Ona je bila uzor i idol i inspiracija mnogima u svijetu pa tako i našoj poznatoj pjevačici Nedi Ukraden koja je na estradnoj sceni skoro pola vijeka i koja je i sama veliki uzor mlađim generacijama pjevačica.

Neda je svoju tugu zbog odlaska Tine podijelila i na društvenim mrežama pa je tako na Instagramu objavila njenu fotografiju u crno bijeloj boji i napisala kako je otišla najveća diva, snaga i glas i njena inspiracija i idol. Tina Tarner koju su zvali kraljicom roka i najpoznatijom bakom rokenrola je preminula nakon duže bolesti u svojoj kući u Cirihu.

Tina je bila jedna od najvećih muzičkih zvijezda ikada koja je u svojoj karijeri prodala više od dvjesto miliona albuma a na sceni je bila punih šezdeset godina. Osvojila je sve najprestižnije nagrade i samo Gremi je osvajala osam puta a tokom karijere je imala veliki broj svjetskih turneja na kojima je punila najveće dvorane i stadione.

Nekoliko puta je gostovala i u Jugoslaviji a zadnji nastup je imala 1990. godine u Zemunu. Neda Ukraden koja ima također jako dugu i uspješnu karijeru u okvirima našeg regiona je u svojoj karijeri otpjevala veliki broj hitova koji su i danas slušani a iako je već zagazila duboko u sedmu deceniju ona i dalje aktivno nastupa i ima veliki broj fanova. Sada je nakon toliko godina otkrila i da joj je uzor bila upravo Tina.

Preporučujemo