Žika Jakšić je jedan od najpopularnijih voditelja u Sbiji koji je od samog početka i osnivanja Grand pordukcije rame uz rame sa Sašom Popovićem radio kao producent i voditelj. On je autor i voditelj popularnog muzičkog takmičenja Nikad nije kasno i svojom pozitivnom energijom i vedrim duhom plijeni publiku već decenijama.

Žika je već na pragu sedme decenije mada se to po njegovom izgledu nikada ne bi reklo a kako je izgledao kao mladić možemo vidjeti na fotci koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama. Žika je rođen u Aleksandrovcu u kojem je završio osnovnu i srednju školu a malo ko zna da mu je pravo  ime Saša a nadimak Žika je dobio zbog toga što je oduvijek bio živčan i burno je reagovao na svaku nepravdu.

Žika je bio odličan učenik i bavio se i sportom, stonim tenisom i skijanjem a ova fotka je nastala na jednom juniorskom takmičenju. Istovremeno Žiku je interesovala i muzika i u rodnom gradu je prvo išao na časove klavira a nakon što je za rođendan od tate dobio bas gitaru počeo je da svira u jednom rok bendu i tada je počeo da zarađuje svoj novac.

On je bio i član benda Ritam srca i sa njima je snimio tri studijska albuma sa kojih su najpoznatije pjesme Ja hoću sad, “Jovana”, “Čija li si, čija, prelepa Marija”. Žika se ženio dva puta i iz svakog braka ima po jednog sina a veliku panju javnosti je izazvala njegova veza sa puno mlađom pjevačicom Slavicom Ćukteraš u vrijeme kada je ona bila takmičarka u Zvezdama Granda.

Oglasi - Advertisement