Sudbina često zna da se poigra sa ljudima a i ovaj slučaj o kojem danas pišemo je dokaz da niko od nas ne zna šta ga čeka sutra i da se i najretniji period života može pretvoriti u katastrofu u jednom trenu.  Denis Rikardo Gružel iz Brazllije je imao 31 godinu i bio je  doktor i sve u njegovom životu je išlo kako treba.

Sa svojom vjerenicom je planirao vjenčanje koje se trebalo  održati u mjestu Kariri u Tokantinsu koje je od njihovog doma udaljeno preko 550 kilometara a dan ranije su odlučili da poziraju za fotografije. Međutim zbog nemara i nepažnje organizatora Guržela je na poziranju ubila struja i iako je hirtna pomoć jako brzo došla mogli su samo konstatovati smrt.

Njegova vjerenica Mikaela je poslije ispričala za medije da su u ovom mjestu željeli da se vjenčaju jer su se tu i upoznali a dvije sedmice nakon tragičnog događaja ona je saznala da je u drugom stanju. Otišla je kod ginekologa koji je potvrdio njene sumnje. Djevojka je još uvijek u šoku zbog gubitka voljene osobe i to na ovako bizaran način i još uvijek nije u stanju da se nosi i sa činjenicom da je trudna.

Porodica ovog para je morala da otkaže vjenčanje i da se pripremi za sahranu  a njegova majka je rekla kako je njen sin koji je radio na kovid odjeljenju  bolnice Gurupi u Braziliji od početka pandemije korona virusa spasio mnogo života je nepravedno je da ovako nastrada. Ona smatra da su organizatori poziranja odgovorni za smrt njenog sina i da trebaju za to i odgovarati i ležati u zatvoru.

Preporučeno