Dječaku osmog razreda Osnovne škole “Sonja Marinković” u Subotici u ponedjeljak je izvađena slezena nakon što je bio žrtva vršnjačkog nasilja.

 

 

Prilikom napada dječak je pao i povrijedio rebra i jetru, a potom mu je u subotičkoj Općoj bolnici izvađena slezena, rekao je medijima dječakov otac Dejan Kolar. Dječakov otac rekao je da se vršnjačko nasilje dogodilo u poslijepodnevnim satima, za vrijeme odmora, na školskom hodniku i da je snimljeno kamerom.

 

 

Prema njegovim riječima, na snimci se vidi kako se dječak okreće i šutira, gura i udara.

 

– To je napravila grupa studenata. Dok je moj sin nastavljao hodati prema učionici, dječak se izdvojio iz grupe i prišao mu s leđa kako bi mu pomogao počistiti poput karatista. Dakle, jedan viši i krupniji dečko je s leđa čistio mog sina od 45 kg. Mojem djetetu su prilikom pada ruke bile ispod tijela, rukama je zgnječio rebra i pukla mu je slezena – kaže Dejan Kolar.

 

Čim su ga pozvali u školu, DeYoung je otišao pronaći sina kako se žali na bolove. Nazvali su ga iz škole i rekli mu da je klinac pao te se požalili da ga boli rebra i trbuh.

 

– Nitko nije tražio liječničku pomoć. Kad sam krenuo u školu, pitao sam ga što se dogodilo, a on je rekao da ne zna, samo na trenutak. Sve mi je postalo jasno kada sam pogledao video. Napadnut je s leđa, a nije imao ni priliku pružiti otpor. Zamolio sam učiteljicu da pozove policiju i ravnatelja, no odgovor je bio “neće to” – kaže otac napadnutog i ozlijeđenog dječaka. Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo