Ceca Ražnatović je u svojoj velikoj karijeri, koja traje više od tri decenije, otpjevala veliki broj pjesama, a mnoge od njih su postale i danas su veliki hitovi. Poznato je da je veliki trag na njenu karijeru ostavila Marina Tucaković, kao i  Aleksanar Milić Mili, Dino Merlin, kao i Nenad Knežević Knez. Pojedine Cecine pjesme kriju zanimljive priče. Tako je jedna njena koleginica bila odbila jednu pjesmu, koju je kasnije otpjevala Ceca i ta je pjesma postala veliki hit. Naime, “Idi dok si mlad” trebalo je da bude pjesma pjevačice Vesne Zmijanac: ” Pravljena je za Vesnu jer je trebalo da je snimi. Međutim, nije joj se svidio tekst, ali joj se dopala melodija. Zbog svog albuma sam išla kod Marine, te mi je rekla za tu pjesmu. Vesna tada nije uzela tu pesmu i ja sam je odmah na prvo slušanje prihvatila. Samo sam rekla: “To je to” – izjavila je Ceca.

Numere “Beograd” i “Zaboravi” uradio je legendarni muzičar iz Sarajeva Dino Merlin. Album “Fatlana ljubav” objavljen je 1995. godine, četiri mjeseca nakon što se ceca bila udala za Arkana, a njemu je i posvetila taj studijski album. Na ovome albumu je po prvi puta sarađivala i sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji joj je i radio muziku za pjesmu ”Idi dok si mlad”

” Za mene je Dino Merlin namjenski uradio pesmu “Zaboravi” i kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelijepu pjesmu koja je rađena za duet koji je on trebao da snimi za svoj album. Ali pošto je tada krenuo rat i on tog momenta nije mogao da pjeva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pjesmu. Prebacila sam pjesmu u solo izvođenje. To je cijela istina” – objasnila je Svetlana.

Preporučeno