Osamdesetih godina prošlog stoljeća u šumama Bosne i Hercegovine pronađen je dječak kako živi s čoporom vukova. Lovci su ga nazvali Haris Pućurica.

 

Prije više od 30 godina, točnije 1988. godine, negdje na tromeđi Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, lovac je usred šume ugledao čopor vukova, a među vukovima pojavio se neočekivani prizor – dječak Nastavite hodati na sve četiri. Ubili su vuka i zarobili dječaka. Prekriven modricama i ogrebotinama, bio je neuhranjen, modro lice i nije mogao govoriti. Nisu znali ko je, odakle je, čiji je, pa su ga prozvali Haris Pućurica.

 

Bio je smješten u beogradsko središnje prihvatilište za djecu i mlade, gdje je ostao do 1992. godine, ali onda je počeo rat i naređeno je da se djeca vrate u svoje domove, pa je Harris vraćen u Bosnu i Hercegovinu. Film Vuka Rumovića “Ničiji sin” o njegovom kratkom i nesvakidašnjem životu odjeknuo je kod publike i osvojio tri nagrade na Venecijanskom filmskom festivalu, a Harris je u filmu glumio s mladim glumcima koje igra Dennis Murić.

 

 

Harrisovo roditeljstvo ostaje misterija. Možda je samo napustio roditelje i otišao u šumu, možda su ga tražili mjesecima i nisu ga mogli naći. Možda je bio napušteno dijete, možda su mu roditelji doživjeli prometnu nesreću, a on preživio sam, izgubljen u gustoj šumi. Bez obzira na sve, nitko ga nije tražio, a njegov život je predan u ruke sustava.

 

Malo se zna o njegovu životu od dana kada je otkriven do dana kada je četiri godine kasnije kao prilično socijalizirano dijete napustio središnje beogradsko prihvatilište za djecu i mlade. Lovci su mu dali njegovo ime, te su tako identificirali njegovu nacionalnost i vjeru, a odakle je došao i kamo je kasnije otišao ostaje misterij. Neki tvrde da su čuli kako je poginuo negdje na bosanskom ratištu. Uglavnom, nikad se više nikome nije javio.

Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement