Kada se spomenu kućanski poslovi mnogi smatraju da se oni rade sa lakoćom, naravno oni koji se ne bave sa njima. Svaka domaćica koja ih obavlja zna koliko je truda, rada i vremena potrebno da bi kuća ili stan u kojem živi jedna porodica izgledao uredno i bio čist a postoje i neki trikovi za koje mnoge žene nisu ni znale prije pojave interneta.

Naime sada na društvenim mrežama postoje stranice u kojima žene iz različitih dijelova svijeta postavljaju savjete i trikove i objašnjavaju na koji način neke stvari sebi olakšavaju i tako pomažu i drugim domaćicama. Iako danas na tržištu postoji veliki broj proizvoda čiji proizvođači garantuju da će na priimjer vaš pod biti blistav i čist, to u praksi baš i nije tako.

Mi vam danas donosimo jedan savjet kao da svoje drvene podove učinite blistavim a pri tome da iz stana istjerate svu negativnu energiju a prema principima Feng šui filozofije. Prema njoj je vrlo važno čistiti podove pomoću soli jer se na taj način obezbjeđuje pozitivna energija u vašem domu. Ako se u vašoj porodici često javljaju nesuglasice, ako vaša djeca često pate od prehlade, ne možete da spavate ili imate ružne snove, ako biljke u vašem domu venu, vaša finansijska situacija je loša, stavri vam se stalno gube, onda je vrijeme da se riješite negativne energije a to možete učiniti pomoću obične kuhinjske soli.

Prvo trebate iz svog doma izbaciti smeće i nepotrebne stvari a onda pripremite tečnost tako što ćete pomiješati jednu kašiku soli sa 10 litara vode. Pokvasite krpu i prebrišite vaše podove a neka u toku tog postupka vaši prozori budu otvoreni. So z a vu namjenu kupite posebno i nemojte je koristiti za pripremu hrane a ovaj postupak ponavljajte jednom mjesečno.

Preporučeno