Jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih političara u regionu je svakako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji nikada nije naučio da se ponaša taktično i da pazi šta govori pa ga mnogi smatraju veoma sirovim kada je u pitanju njegov nastup.

On ima jako izražene i diktatorske osobine a njegovo bahato ponašanje su osjetili svi u regionu pa i predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju ovdje. Dodik se bavi politikom posljednjih dvadeset godina a stalno se za njega vežu neki skandali a najnoviji u nizu je posjeta ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova kojem je Dodik poklonio kao lični dar ikonu, za koju postoji sumnja da je ukradena iz jedne crkve u Ukrajini a sada je i tužilaštvo BiH formiralo predmet da bi se utvrdilo otkud ona u vlasništvu Milorada Dodika.

U svakoj normalno uređenoj državi bi ovo bio razlog  za ostavku  ali u podijeljenoj Bosni i Hercegovini je to sasvim normalna stvar i Dodiku ni na pamet ne pada da odstupi sa svoje funkcije. Iz njegovog kabineta je sada stigla vijest da se srpski član Predsjedništva nalazi u izolaciji nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom te je testiran na kovid 19 a rezultat testa je bio negativan. U saopštenju se ističe da je dobrog zdravstvenog stanja i da su svi parametri u fiziološkim granicama.

NAPOMENA:

U izvornom članku naslov je sugerisao da je Miloradu Dodiku zdravstveno stanje ozbiljno ugroženo, da je hitno izolovan  te da mu se bore za život i da je u Republici Srskoj zavladala tuga, što je čitaoce moglo dovesti u zabludu. On je u tom trenutku bio u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom i osjećao se dobro. U prvobitnom članku je iznesena i pretpostavka koja nije utemeljena ni potkrijepljena dokazima, da je izolacija njegov način da se privremeno skloni od afere sa ikonom.

Preporučeno