Doktor Nestorović se od medicinske struke najčešće obraćao javnosti kada je u pitanju epidemija koronavirusa. Sada kada se broj zaraženih u Srbiji konstantno povećava, neki mu zamjeraju njegove prilično ležerne izjave koje je prije davao kada je uglavnom negirao da je koronavirus opasan koliko drugi pričaju da jeste.

Do jutros u 8 časova u Srbiji je bilo 41 potvrđen slučaj zaraženih, a dvoje se nalazi u težem stanju. Isto tako, do jutros je testirano ukupno 256 ljudi koji su imali simptome koje izaziva koronavirus. Doktor Nestorović je izjavio da su dva slučaja teže prirode a da će se neki koji su pozitivni na virus u ponedjeljak pustiti iz bolnice na kućno liječenje. On se stavio državi na raspolaganje jer je predsjednik Vučić pozvao sve medicinske radnike da se odazovu i pomognu u ovakvoj situaciji.

Zamolio je sve osobe koje se ne osjećaju dobro i imaju simptome koji liče na prehladu da ostanu kod kuće i malo se i našalio na račun panike i prekomjernog stvaranja zaliha koje se dešava i u Srbiji pa je rekao da je sa svojom suprugom bio sinoć u supermarketu i vidio da se i građani Srbije po uzoru valjda na one u Americi i Kanadi, snabdjevaju velikim količinama brašna i toalet papira i rekao je da mu nije jasno zašto toalet papir, a i da pšenice i brašna ima sasvim dovoljno.

Rekao je da je koronavirus jako specifičan i da za razliku od svih drugih virusa djecu skoro da ni ne napada i da je neobično da zaražene žene rađaju djecu koja su potpuno zdrava.

Preporučeno