Danas za vas imamo vijesti o pojavi online prevara koje su sve češće u ovom digitalnom dobu. Mnogi ljudi iz starijih generacija tek se upoznaju sa mogućnostima korištenja interneta i nisu upoznati sa aktuelnim “cyber” napadima i prevarama, što ih čini idealnom metom. Tako dobijamo zanimljivu priču od jedne Amerikanke koja je imala loše iskustvo i bila je zgrožena njenim ponašanjem kada je shvatila o čemu se radi.

Žrtva internet prevare bila je Julie Price iz Oklahome, koja je nedavno objavila svoju priču u kojoj se nada da će spriječiti nekoga da napravi istu grešku. Reč je o tome da je odlučila da pokuša na jednom od sajtova za upoznavanje, rekavši da je imala muža koji je umro pre više od decenije i da je bila usamljena. Djeca su je podržala da nastavi sa svojim životom i pronađe novog partnera, ali u tom trenutku nije bila spremna.

”Stidim se toga, ali odlepila sam za strancem. Verovala sam da je on osoba sa fotografija, da je vojnik i da se bori za svoju zemlju.Znao je da sam ranjiva i tako me je i prevario” – kazala je.

Preporučujemo