Kad ostariš, život ti je teži ako nemaš djecu. Pojednostavljeno rečeno, starenje je teret za sve, svima je dosadno, a dan nije nimalo dobar. Čak i ako živite negde udaljeno, ili na selu, onda vam je suđeno da imate veoma težak život, a ako ste bolesni, nećete biti dobro. Zato vam danas donosimo jednu veoma tužnu priču koja se dešava u srcu Srbije, posebno u Šumadiji.

Ako se tome doda da u ruralnim područjima Srbije i Crne Gore živi mnogo napuštenih staraca koji mesecima nisu videli ni jednog živog čoveka, onda je tuga još veća. Danas vam donosimo priču iz sela Berići, Dragica, koja danas ima 78 godina, prošla je kroz veoma neprijatno iskustvo koje se nikome nije dogodilo, možda samo jednom u životu. Odnosno, jednog dana joj je došao par u posjetu. noivinara, bila je tako sretna da nije mogla prestati da se smije u tom trenutku.

 

Iznela im je i kafu i slatko, te nije želela da ih puste da idu kući. Ona je njima rekla, da ju je jednu noć probudilo šuškanje ispod prozora, a kada je upalila svetlo, videla je medveda. U roku od par dana ugradila je i metalne šipke na prozore od silnoga straha. 

Preporučujemo