Poznato je da su psi najbolji čovjekovi prijatelji i jako puno porodica imaju upravo njih za kućne ljubimce. Postoji jako puno rasa pa tako imamo one male psiće koji mogu da stanu u džep pa do onih koji podsjećaju na vukove ali psa o kojem danas pišemo nikada niko prije nije vidio.

Cijeli slučaj se desio u Kini kada je 2016. godine porodica žene po imenu Su Jun donijela kući  tibetannog mastifa kojeg je odgajala dvije godine. Prema pisanju medija on je imao veliki apetit i jeo je po kutiju voća i dvije kante rezanaca dnevno i iako je poznato da psi mogu da imaju težinu i do 70 kilograma njen ljubimac je ubrzo prešao težinu od sto kila.

Kada je počeo da hoda na dvije noge ona se zabrinula i pomislila je da nije u pitanju pas nego medvjed, životinja koje se ona pomalo i boji. Ona je za svoje sumnje dobila i potvrdu nadležnih nakon što im se obatila i shvatila je da je dvije godine odgajala aziskog crnog medvjeda misleći da se radi o psu. Inače u Kini se na crnom tržištu ovi medvjedi prodaju za velike sume novca jer se oni koriste za ishranu ali i u medicini.

Nakon otkrića medvjed je smješten u Centar za spasavanje divljih životinja koji se nalazi u Junanu a osoblje je uprkos činjenici da je on odgajan kao kućni ljubimac bilo uplašeno pa su ga prije transporta uspavali. Nakon što je priča postala poznata ispostavilo se da Su Jin niej jedina koja je napravila ovakvu grešku jer je još jedan čovjek iz iste pokrajine kao i ona našao medvjeda u šumi i pretprostavljajući da je pas lutalica on ga je udomio.

Preporučujemo