U ovome tekstu ćemo o momku koji se posljednjih nekoliko godina dosta spominjao u medijima u Srbiji i u regiji u njegovim pokušajima da zajedno sa svojom majkom se izbori za istinu. Svi više ili manje znaju o slučaju pjevača Miroslava Ilića i njegove nekadašnje ljubavnice Mirjane Antonović. Ilić je uvijek bio poštovan pjevač i od strane publike i kolega, ali posljednjih godina to se malo promijenilo, baš zbog ovoga slučaja

Javnost je bila razočarana sa time da je Ilić dugo izbjegavao da da svoj DNK uzorak da bi se utvrdilo da li je on otac momka pod imenom devin, kojeg je rodila njegova nekadašnja ljubavnica. Ipak, nakon više godina suđenja, sud je donio odluku da Miroslav jeste Devinov otac, ali Miroslav i dalje odbija da javno prizna takve stvari. Devin je u više navrata, zadnjih godina, isticao kako on ne treba ništa materijalno od pjevača, jer je on formirana i uspješna osoba, te da je samo želio da se sazna istina i da ima dokaz ko je njegov otac, ali to je radio i za druge žene koje imaju ovakve slične probleme sa svojom djecom i očevima, te je u medijima rekao i ovo:

” Ne osjećam nikakvu razliku posle završetka suđenja. Siguran sam da ovo nije kraj. Gadi mi se čitav ovaj proces. Miroslavu najvjerojatnije odgovara ova vrsta publiciteta. Da nije tako, ova farsa bi se odavno završila. Ovo je sve neshvatljivo” – kazao je tada Devin i dodao:- ”Istina je jedna i od nje se ne može pobjeći. Meni u životu više nije potreban otac, i zahvalan sam što sam oduvijek imao hrabru i požrtvovanu majku sa živcima od čelika. Ali zbog ovako lošeg zakona, gdje je i sudstvo zavezanih ruku, mnoge majke i djeca ispaštaju.”

Preporučujemo