Iako su danas jako poznati i popularni i imaju novaca da sebi priušte sve što požele većina poznatih estradnih ličnosti nije oduvijek živjela glamurozno. Neki od njih su da bi preživjeli ili skupili novac da bi snimili svoju prvu pjesmu radili sve i svašta pa je tako na primjer Lepa Brena koja je u bivšoj Jugoslaviji postala na naki način i institucija prije svog ogromnog uspjeha radila kao dadilja.

To se desilo kada je tek doselila u Beograd a čuvala je Anu Štajdohar koja je danas također u muzičkim vodama. Brena je bila siromašna kada je stigla u glavni grad i htjela je da svojim roditeljima olakša njeno izdržavanje pa je postala dadilja Ani jer je u to vrijeme i živjela u stanu Aninih roditelja kao podstanar.

Na sličan način je zarađivala i kraljica splavova Danijela Vranić koja je čuvala djecu poznate pjevačice Merime Njegomir. Ona je rekla da je to bilo odmah nakon završetka srednje škole. Danijela je tada upisala fakultet i  željela je po uzoru na američki stil života da sama zarađuje da bi se školovala. Otišla je na intervjuu koji j e organizovao muž Merime Njegomir i dobila je posao ali pošto je par imao četvero djece Danijela nikako nije mogla da izađe na kraj sa njima posebno što je bila mlada i neiskusna pa nije dugo radila ovaj posao.

Poznati pjevač Momčilo Bajagić Bajaga je prije nego se počeo baviti muzikom prodavao ešarpe u Knez Mihajlovoj a zajedno sa drugarima je kupovao vještačku kinesku svilu i farbao je u crno i zatim su pravili ešarpe.

Preporučeno