Svijet je trenutno fokusiran na Svjetsko nogometno prvenstvo koje se ove godine održava u Kataru. S obzirom da se radi o jednoj od arapskih zemalja, mnogi njihovi običaji i tradicija mogu se pratiti u cijelom svijetu, posebno kada je u pitanju odjeća koju nose. Danas ćemo vam otkriti što žene u ovim zemljama zapravo nose i kako se oblače.

 

Odnosno, radi se o tome da islam nalaže kako se muškarci i žene trebaju ponašati, što trebaju nositi i kako se trebaju oblačiti. Vidljive svim očima, žene su uvijek gotovo potpuno pokrivene, kosa, tijelo, ali ponekad čak i lice gotovo pokriveno. Tako se, primjerice, u Afganistanu žene ne smiju slobodno kretati, čak i ako izlaze moraju nositi burku, što znači prekriti oči.

 

Ako žene to i dalje ne učine, ne kažnjavaju ih već njihovi muževi koji su odgovorni za njih. Mnoge zanima što žene zapravo nose ispod burke. Ako se sjećate drugog dijela filma “Seks i grad”, radnja se odvija u Dubaiju, a tu su čak četiri glavna lika koji se oblače po svojim principima. Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo