Glumica Mirjana Joković bila je jedna od najtalentiranijih u svojoj generaciji i zauvijek će je pamtiti po brojnim ulogama. Devedesetih je godina prošlog stoljeća napustila Srbiju kako bi se nastanila u Sjedinjenim Američkim Državama, a mediji su kasnije nagađali da su glavni razlozi njezinog odlaska rat i neimaština koja je tada harala našim prostorima.

 

Miriana se godinama nije vraćala u rodni grad, a s vremena na vrijeme pojavljuju se nagađanja o razlozima njezina odlaska, a gotovo nitko ne razmišlja da je razlog njezina odlaska zapravo ljubav. Jer muž koji je osvojio njezino srce je taj zbog kojeg je ona otišla i odlučila ostaviti sve iza sebe: posao, karijeru, obitelj i prijatelje.

 

Naime, Mirjana se tek udala za Srđana Milenkovića, on je želio isprobati život u sasvim drugom svijetu bez ratova i sankcija, a prvi put kad je imao priliku otići, uhvatio ga je za ruku, a supruga mu se bez razmišljanja htjela pridružiti, i danas kaže da nikada nije požalila.

 

 

Tamo je Mirjana napravila i karijerni proboj, a danas predaje glumu na jednom sveučilištu u Kaliforniji te je i redateljica predstava na istom sveučilištu. Vrlo je cijenjena i u Hollywoodu. Glumica je otkrila da je već 17 godina profesorica, redovita i master studija, a zadnjih 12 godina je pročelnica katedre, te je prilično zadovoljna životom koji sada ima. započela je prije tri godine u Sjedinjenim Državama.

Oglasi - Advertisement